Bemutatkozás

 

A Rozvágy-Text Szociális Szövetkezet 2013. augusztus 8-án alakult a települési önkormányzat ötlete és szervezése alatt, mely ötlet alapja a településen sikeresen futó START közfoglalkoztatási program tapasztalatai voltak. A szövetkezet az önkormányzaton túl 6 fő természetes személy részvételével alakult meg.

Szervezetünk célja a Nagyrozvágyon élő hátrányos helyzetű emberek társadalmi, szociális és gazdasági helyzetének javítása, illetve a tágabb közösség szolgálata. Filozófiánkból született szlogenünk- „Horgászbotot, ne halat”- is ezt a szervezeti missziót tükrözi, nem alamizsnára, segélyre, „halra” vágynak a helyi hátrányos helyzetű vagy munkanélküli emberek, hanem arra a lehetőségre, „horgászbotra”, melynek segítségével maguk képesek megteremteni a megélhetésükhöz szükséges javakat, fizetésüket.

A szövetkezetünk létrehozott egy varrodát, ahol jelenleg 10 fő munkavállalóval és 7 fő tagi munkavégzésben dolgozóval végezzük a varrási és hímzési tevékenységet. Fő profilunk a nemzeti, Európai Uniós, és települési zászlók mindenféle méretben történő varrása és hímzése, illetve saját termékként levendulával töltött, hímzett díszpárnákat és illatpárnákat készítünk. Egyedi igények szerint bármilyen tárgyra (pólók, baseballsapkák) is hímzünk.